Inbegrepen in Bituach Briut

Vragen en informatie i.v.m. financien belastingen en verzekeringen in Israel

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Inbegrepen in Bituach Briut

Postby Eefke » Mon Aug 06, 2007 2:40 pm

Weet iemand wat er inbegrepen zit in de Bituach Briut!
Dus wat voor medicijnen wat voor doktersbezoeken, fysio enzovoorts. Is er een site waar ik dit kan vinden of beschikt iemand over een lijst?

Thnx Eefke
Eefke
Veteran
Veteran
 
Posts: 69
Joined: Fri Apr 06, 2007 10:42 pm
Location: Jeruzalem

Postby E.T. » Mon Aug 06, 2007 2:58 pm

Je hebt de bituach briut mamlachti, die een vaste lijst (wordt wel af en toe wat veranderd, maar dan volkomen officieel) van punten/medicijnen is (die de kupat cholim waar je lid van bent verplicht is je te geven).

Daarnaast heb je prive bituche briut, zowel bij de kupot choliem als bij prive instanties (verzekerings maatschappijen enz.).

Als je vraagt wat de bituach briut inhoudt, moet je er dus bij zeggen welke je bedoeld. Als het de mamlachti is, dus wat je krijgt van de staat, zal dat vast wel te vinden zijn op de site van het ministerie. Als je over een prive verzekering praat, hetzij van een kupat choliem of van een andere instantie, veranderd dat uiteraard tussen de verschillende instanties en de prijs die je bereid bent te betalen. Met andere woorden, in dat geval moet je gewoon meerdere gedetaileerde offertes aanvragen, en kijken wat voor jou het beste is.
User avatar
E.T.
Veteran
Veteran
 
Posts: 4019
Joined: Mon May 03, 2004 5:28 pm


Return to Financien, Belastingen en Verzekeringen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron