Nederland - Roemenie - Groot Succes!!!!

informatie en vragen over hollandse specialiteiten en locaties in Israel.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Nederland - Roemenie - Groot Succes!!!!

Postby Matthew » Wed Jun 18, 2008 12:25 am

De Oranje trein dendert door!

Nederland is na de 2-0 winst op Roemenie met 9 punten uit 3 wedstrijden als 1e van groep C geeindigd. Op zaterdag wacht in de kwartfinale Zweden of Rusland als tegenstander.
Op de oefenwedstrijd tegen Roemenie, uitgezonden in het Holland Supporters Dutch-Forum Cafe kwamen ruim 200 enthousiaste oranje fans af, die weer voor een gezellige avond zorgden.

Voor de kwartfinale wedstrijd as Zaterdag worden erg veel mensen verwacht, dus wees er op tijd bij!!!

Foto's van de westrijd tegen Roemenie: http://www.dutch-forum.com/forum/album_cat.php?cat_id=19 (meer foto's worden in de loop van de dag toegevoegd)

Op de site van ONE, is een reportage te zien van de wedstrijd bij het Dutch Forum:
http://www.one.co.il/cat/video/
http://www.one.co.il/Article/07-08/3,29,0,0/118134.html
Last edited by Matthew on Wed Jun 18, 2008 10:52 am, edited 2 times in total.
User avatar
Matthew
Team Member
 
Posts: 519
Joined: Fri Apr 23, 2004 3:38 pm
Location: Holon

Postby Hans & Malie » Wed Jun 18, 2008 5:17 am

Oranje kraakt kwelgeest


AMSTERDAM - In de kwalificatie voor het EK hield het Nederlands Eltal één punt over aan twee ontmoetingen met Roemenië, maar dinsdagavond stuurde het elftal van Van Basten de kwelgeest naar huis. Het werd 2-0, Huntelaar en Van Persie scoorden.

Nederland - Roemenie

In het ‘nieuwe’ Nederlands Elftal, dat negen nieuwe namen kende ten opzichte van de kraker tegen Frankrijk, begon Johnny Heitinga dinsdagavond als aanvoerder. De verdediger (meest ervaren Oranjeklant van dit elftal) speelde vaak in de kwalificatiereeks maar kwam op dit EK nog niet in actie.

Niculae

Marius Niculae loste na vier minuten het eerste schot. Vanuit een onmogelijke positie schoot de aanvaller naast het doel; Maarten Stekelenburg was gewaarschuwd.

Oranje kwam moeizaam in het spel. De tegenstander hield de linies in de openingsfase uiterst kort op elkaar, waardoor vooral Nederlands laatste linie de bal niet kwijt kon en constant rond moest tikken.

Huntelaar

De gretige Klaas-Jan Huntelaar was ijverig maar ongelukkig. De spits werd weinig gevonden en twee keer teruggefloten vanwege hands. Ibrahim Afellay was hetzelfde lot beschoren. Werkend als een paard, maar met weinig rendement, op één goede steekpass naar Khalid Boulahrouz na.

Adrian Mutu liet zich in de eerste helft een paar keer zien. Directe tegenstander Wilfred Bouma zat hem dicht op de huid, maar desondanks wist de Fiorentina-speler toch tot twee schoten te komen.

Robben

De grootste kans van de eerste helft was voor Arjen Robben. Demy de Zeeuw bezorgde de bal bij Huntelaar, die hem voor de voeten van Robben kreeg.

Een aai over de bal leek voldoende voor de openingstreffer, maar de bal rolde langs de verkeerde kant van de paal. Paul Codrea mocht vlak voor rust aan de andere kant ook nog eens aanleggen, maar zijn poging eindigde hoog in het vangnet.

Van Persie

Van Persie toonde kort na de start van de tweede helft zijn vorm. Op een lange pass van Heintinga controleerde hij de bal perfect, draaide in sneltreinvaart om zijn as maar zag zijn schot op fraaie wijze gekeerd door Lobont.

Kansen

Blijkbaar had Van Basten zijn manschappen in de rust geadviseerd eerder het aanvallende kwartet te zoeken, want de kansen voor Nederland liepen in een hoog tempo op. In de 54ste minuut viel de verlossende treffer. Robben gaf voor, Engelaar verlengde en Huntelaar werkte de bal binnen: 1-0.

Boulahrouz zag Mario Melchiot klaarstaan voor een invalbeurt en probeerde het daarom zelf maar eens. Zijn verwoestende schot vloog hoog over, maar het applaus van het publiek was er niet minder om.

Aanvalslust

Waar van de Roemenen verwacht mocht worden dat ze zouden strijden met alle middelen die voorhanden waren, viel de aanvalslust van het elftal van trainer Victor Piturca tegen. Mutu bleef aan de bal altijd gevaarlijk, maar zijn teamgenoten leken niet te beseffen dat uitschakeling dichtbij was.

Na een vlakke eerste helft liet het Nederlands Elftal in het tweede stuk iets van het enthousiasme zien wat het in de eerste wedstrijden had geëtaleerd.

Vooral Afellay had wat opstartproblemen, maar was na rust de opvallendste speler. De blessuregevoelige spelverdeler van PSV leek het einde niet te halen vanwege een pijnlijke knie, maar hij verbeet de pijn en speelde het duel uit.

Doelpunt

Robin van Persie, de momentenvoetballer die in de tweede helft een paar keer dichtbij een goal was, bekroonde vier minuten voor tijd een goede wedstrijd met een knap doelpunt.

De Zeeuw was de aangever, Van Persie bleef tegen twee tegenstanders op de been en haalde hard uit in de korte hoek. Het doelpunt had opvallend veel weg van het doelpunt van Robben tegen de Fransen.

Kwartfinale

Zaterdag staat de kwartfinale op het programma. Woensdag wordt bekend wie de tegenstander zal zijn: het Rusland van Guus Hiddink of Zweden met Zlatan Ibrahimovic.


~ Hans ~
"....May you always walk in Beauty. ...."
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground

Postby Matthew » Wed Jun 18, 2008 10:39 pm

de meeste foto's staan er inmiddels op!
User avatar
Matthew
Team Member
 
Posts: 519
Joined: Fri Apr 23, 2004 3:38 pm
Location: Holon


Return to Hollandse dingen in Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron