Zojuist verschenen: Nieuw boek, "Israel en ik"

informatie en vragen over hollandse specialiteiten en locaties in Israel.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Zojuist verschenen: Nieuw boek, "Israel en ik"

Postby DBI » Thu Jul 17, 2008 2:10 pm

Image


Deze week is bij uitgeverij Aspekt mijn eerste boek uitgekomen: Israel en ik - Vijftien bekende Nederlanders over hun verhouding met een zestigjarige. Op de achterflap staat het volgende ( ik kan het niet mooier en compacter zeggen, mede omdat ik deze tekst zelf geschreven heb ):

De staat Israël vierde in mei 2008 zijn zestigste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan interviewde Bert de Bruin, in samenwerking met het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), vijftien personen – schrijvers, journalisten, politici en andere prominente Nederlanders – over hun band met Israël. Het resultaat is een serie boeiende en openhartige verhalen, waarin naast kritiek en bezorgdheid vooral oprechte betrokkenheid bij het wel en wee van de Joodse staat naar voren komt. Dit boek maakt duidelijk dat voor veel Nederlanders Israël “meer dan zomaar een land op de aardbol” is. Geïnterviewd werden: Barbara Barend, Frits Bolkestein, Bernard Bot, Samira Bouchibti, Jessica Durlacher, Elsbeth Etty, Bloeme Evers-Emden, Assad Jaber, Nausicaa Marbe, Dana Nechushtan, Karel Ornstein, Daniel de Ridder, André Rouvoet, Jacques Wallage, en Jan van Zanen. Ronny Naftaniel, directeur van CIDI, schreef het voorwoord.

Het ISBN van dit boek is 9789059117280. Je kunt het normaal gesproken bij alle erkende boekhandels in Nederland ( en ook op bij www.bol.com en www.Proxis.nl ) kopen of bestellen. De prijs van het boek is 17,95 Euro. Om met Herman Berkien te spreken: "Het kost wel een paar centen, maar je hebt er wel wat voor!". Ik moet het boek zelf nog ontvangen, de Israelische post werkt nu eenmaal niet zo snel, maar iedereen die het in handen heeft gehad is erg onder de indruk, en alle geinterviewden waren zeer te spreken over de manier waarop ik hun verhaal heb weergegeven. Dat het verder inhoudelijk wel snor zat ( boeiend, ontroerend en leuk, gevarieerde meningen en inzichten, leest als een trein ) was mij natuurlijk al bekend. En ja, ik weet dat "Yehalelkha Zar WeLo PiKha" ( zeg maar de Hebreeuwse versie van "Eigen roem stinkt" ), maar voor deze ene keer veroorloof ik me deze eigen veer in mijn....

Ik zou zeggen: kopen en lezen! Als het goed is vindt er begin september in Amsterdam een officiele boekpresentatie plaats, in de vorm van een paneldiscussie/mini-symposium, met als werktitel Israel, Nederland, en Europa: Dynamische perspectieven. Naast een viertal deskundigen ( een academicus, een politicus, en twee schrijvers/journalisten ) zullen ook alle geinterviewde personen voor die bijeenkomst worden uitgenodigd. Ik zal de inleidende lezing van die discussie geven.

Wie het boek leest zal zien dat twee prominente DF-leden en hun werk in het boek genoemd worden. Als je mij jouw exemplaar van het boek laat zien en me zegt welke twee DF-ers dat zijn, signeer ik je boek en trakteer ik je desgewenst ( en na een afspraak, ik blijf toch in veel opzichten een Nederlander ) op cake en koffie ( of frisdrank ). Als je het antwoord ( nog ) niet weet wanneer we elkaar tegenkomen zul je het met een handtekening en indien gewenst een opdracht moeten doen. 8)
Last edited by DBI on Thu Jul 17, 2008 7:50 pm, edited 2 times in total.
DBI
Veteran
Veteran
 
Posts: 328
Joined: Tue May 03, 2005 5:29 pm
Location: Haifa ( +/- )

Postby Hans & Malie » Thu Jul 17, 2008 3:31 pm

Lijkt me interessant leesvoer ja.....

Hoop het snel eens door te bladeren.

~ Hans ~
"....May you always walk in Beauty. ...."
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground

Postby DBI » Thu Jul 17, 2008 6:39 pm

Bedankt voor het plaatsen van de foto, Hans.
DBI
Veteran
Veteran
 
Posts: 328
Joined: Tue May 03, 2005 5:29 pm
Location: Haifa ( +/- )

Postby Hans & Malie » Thu Jul 17, 2008 6:40 pm

DBI wrote:Bedankt voor het plaatsen van de foto, Hans.


Geen dank..graag gedaan.
"....May you always walk in Beauty. ...."
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground

Postby Suzanne » Fri Jul 18, 2008 11:41 am

De moeite waard om mijn moeder naar de Bruna te sturen :D
Suzanne
Veteran
Veteran
 
Posts: 485
Joined: Mon Jun 06, 2005 1:40 pm
Location: Matan

Postby DBI » Fri Jul 18, 2008 4:44 pm

Suzanne wrote:De moeite waard om mijn moeder naar de Bruna te sturen :D


Zonder meer!

Ik hoorde trouwens van iemand die vanmorgen in een winkel informeerde dat het pas vanaf de 19e ( morgen dus ) verkrijgbaar is. Nog heel even geduld dus. Het is de moeite van het wachten waard :wink:

Shabbat shalom!
DBI
Veteran
Veteran
 
Posts: 328
Joined: Tue May 03, 2005 5:29 pm
Location: Haifa ( +/- )

Postby siempie » Sat Jul 19, 2008 9:18 am

Ziet er veelbelovend uit!
Ga het uiteraard kopen!

Veel sukses!

Simon
siempie
Veteran
Veteran
 
Posts: 926
Joined: Thu Apr 22, 2004 3:37 pm
Location: Haifa

Postby DBI » Sun Jul 20, 2008 8:22 am

siempie wrote:Ziet er veelbelovend uit!
Ga het uiteraard kopen!

Veel sukses!

Simon


Onze dank is groot! Ik wilde je wat vragen, zal je zometeen even mailen.
DBI
Veteran
Veteran
 
Posts: 328
Joined: Tue May 03, 2005 5:29 pm
Location: Haifa ( +/- )

Postby DBI » Fri Jul 25, 2008 2:37 pm

Het boek is vandaag de dagelijkse leestip in het gratis, landelijk verspreide, dagblad Dag: http://yonathanbert.blogspot.com/2008/0 ... en-ik.html

Gut sjabbes.
DBI
Veteran
Veteran
 
Posts: 328
Joined: Tue May 03, 2005 5:29 pm
Location: Haifa ( +/- )

Postby DBI » Thu Aug 21, 2008 8:51 am

Mocht je op 8 september in Nederland zijn dan ben je van harte voor onderstaande bijeenkomst uitgenodigd ( wel even aanmelden graag, zie de website van het CIDI )
PANELDISCUSSIE

Nederland, Europa en Israel – Dynamische perspectieven

Onlangs verscheen bij uitgeverij Aspekt ter gelegenheid van het zestigjarige bestaan van de staat Israël het boek Israël en ik - Vijftien bekende Nederlanders over hun verhouding met een zestigjarige.

Dit boek werd geschreven door de in Israël wonende historicus en publicist Bert de Bruin, in samenwerking met het CIDI. In het boek vertellen vijftien personen – schrijvers, journalisten, politici en andere prominente Nederlanders – over hun band met Israël. Het resultaat is een serie boeiende en openhartige verhalen, waarin naast kritiek, vooral oprechte betrokkenheid bij het wel en wee van de Joodse staat naar voren komt. Geïnterviewd werden: Barbara Barend, Frits Bolkestein, Bernard Bot, Samira Bouchibti, Jessica Durlacher, Elsbeth Etty, Bloeme Evers-Emden, Assad Jaber, Nausicaa Marbe, Dana Nechushtan, Karel Ornstein, Daniel de Ridder, André Rouvoet, Jacques Wallage, en Jan van Zanen.

Ter promotie van het boek organiseert het CIDI op 8 september om 20:00 uur in de Eggertzaal (Nieuwe Kerk) in Amsterdam een paneldiscussie met als onderwerp Nederland, Europa, en Israël - Dynamische perspectieven.

Deelnemers aan de paneldiscussie:

prof. Fred Grünfeld (specialist op het gebied van internationale betrekkingen, mensenrechten, en het Midden-Oosten, Universiteit Maastricht en Universiteit Utrecht)

Nausicaa Marbe (schrijfster en journaliste, columniste voor de Volkskrant)

Jan Marinus Wiersma (lid van de Commissie buitenlandse zaken van het Europees Parlement, PvdA).

Dirk-Jan van Baar (commentator internationale betrekkingen bij HP/De Tijd)

Daarnaast zullen voor die bijeenkomst ook alle voor het boek geinterviewde personen worden uitgenodigd. Bert de Bruin zal een korte inleiding verzorgen.

Om u op te geven voor deze panelbijeenkomst kunt u een email sturen aan cidi@cidi.nl of bellen naar 070-3676862 De toegang is vrij.
DBI
Veteran
Veteran
 
Posts: 328
Joined: Tue May 03, 2005 5:29 pm
Location: Haifa ( +/- )


Return to Hollandse dingen in Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron