Nederlandse televisie via "Slingbox"

informatie en vragen over hollandse specialiteiten en locaties in Israel.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Nederlandse televisie via "Slingbox"

Postby bertha » Fri Aug 22, 2008 7:50 pm

Heeft iemand hier ervaring met de slingbox (o.a. aangeboden door UPC in Nederland). Dit lijkt me een goedkoop alternatief voor schotel en je hebt dan ook weer de nederlandse publieke zenders. Ik wil er graag meer over weten.
bertha
Active Member
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 27, 2004 10:41 pm
Location: Moshav Eli Ad

Postby Noortja » Sat Aug 23, 2008 11:23 am

Hoi Bertha,

Na even een snelle blik op de website van UPC lees ik dat je voor het gebruik van de Slingbox ook een Digitale TV van UPC moet afnemen en hun mediabox in huis moet hebben. En dat werkt, voor zover ik weet, niet in Israel...

Maar misschien weet iemand hier iets over een combina die mogelijk is? In dat geval hoor ik dat zelf ook graag. Tot die tijd weer terug naar uitzendinggemist.nl :)
User avatar
Noortja
Veteran
Veteran
 
Posts: 217
Joined: Tue Sep 27, 2005 12:04 pm
Location: Ge'alya

Nederlandse televisie via "Slingbox"

Postby bertha » Sat Aug 23, 2008 11:42 am

ook als je een schotel neemt met Canal Digital heb je vrienden of familie in Nederland nodig die als postadres tellen. In het geval van slingbox heb je in Nederland mensen nodig die UPC Digital hebben en het kastje op hun ontvanger aansluiten, waarna je in Israel via de computer hun zenderpakket kunt ontvangen. Het hoeft niet perse via UPC, als er in Nederland maar iemand is met digitale TV. Dan moet je alleen zelf een slingbox ergens vandaan halen. Eenmaal aangeschaft, kijk je gratis.
bertha
Active Member
 
Posts: 21
Joined: Sat Nov 27, 2004 10:41 pm
Location: Moshav Eli Ad

Postby Noortja » Sat Aug 23, 2008 11:45 am

Als het werkelijk zo makkelijk is hoor ik graag van iemand die ervaring heeft met de Slingbox in het buitenland... :D
User avatar
Noortja
Veteran
Veteran
 
Posts: 217
Joined: Tue Sep 27, 2005 12:04 pm
Location: Ge'alya

Een halve oplossing.....

Postby Mazzel » Sun Aug 24, 2008 2:57 pm

Wat is nu precies een Slingbox ? (http://en.wikipedia.org/wiki/Slingbox)

Even een quote: "Een Slingbox is een apparaat welke je aansluit op het antennesignaal van je televisieaansluiting in NL (of ergens anders) en waarmee je vervolgens overal ter wereld via internet OP JE COMPUTER of MOBILE DEVICE naar "je eigen televisie" kunt kijken.
Het is een streaming apparaat wat het TV signaal omzet in een gecodeerd signaal dat wordt "ge-upload" naar het internet en aan de andere kant weer wordt "binnen getrokken". De kwaliteit van deze verbinding is dus in grote mate bepaald door de snelheid van de internetverbinding. [note: over het algemeen zijn mensen wel tevreden over de beeldkwaliteit]
(http://www.pocketinfo.nl/reviews/access ... ngbox.html)
http://en.wikipedia.org/wiki/Slingbox


Voor mij is dit een halve oplossing, waarom?

Jarenlang was ik gewend (of moet ik zeggen "verwend") naar een TV te kijken... en niet naar een PC beeldscherm. Je zou hier nog de oplossing van een mediabox voor kunnen opperen... maar dan praat je dus over slingbox (in NL) + mediabox (in ISR). Je hebt namelijk een soort mediaplayer nodig die het signaal weer weet om te zetten naar een signaal wat als beeld kan worden weergegeven. Als je dus een pc neerzet met die player erop, en dat aan je TV knoopt, dan ben je (in theorie) klaar.

Bedenkingen:
1) Let op [voordat je voor 200$ een slingbox pro uit de USA koopt...] dat je PAL nodig hebt, en niet SECAM. Dus alleen de nieuwe versies uit NL zijn geschikt, niet het eBay USA spul.

2) Het zal (zoals ook met vele P2P toepassingen is gebeurt) niet lang duren voordat de providers de "streaming" gaan knijpen... Internet capaciteit is namelijk helemaal niet berekend op duizenden particulieren die volledige bandbreedtes benutten en elke avond live streaming gaan zitten kijken. Voordat je het weet zullen de Israelische (en ook andere) internetproviders wel iets verzinnen wat de verbinding knijpt en dus de kwaliteit vernacheld.

3) Er zijn goedkoper varianten van een streaming server en een PC player. Zie bijvoorbeeld: Sage TV (http://www.sagetv.com/)
Of zie ook www.orb.com , software om content vanaf eigen thuisserver (met TV-tuner ook live en opnames) elders te benaderen (inmiddels gratis). Lees bijv. http://www.gogadget.net/2005/04/orbcom- ... sfront.php http://www.pcworld.com/reviews/article/ ... 81,00.asp#

Toch bestellen?
http://www.upc.nl/televisie/bestel_upc_ ... /slingbox/
Haratson lenatseach-tnai rishon lenitsachon.
Mazzel
Veteran
Veteran
 
Posts: 25
Joined: Fri Apr 23, 2004 9:18 am
Location: Tel Aviv


Return to Hollandse dingen in Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron