Jip en Janneke mediatheek/bibliotheek is vernieuwd!

Informatie en vragen over nederlandse les in Modi'in, cursussen, etc

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Jip en Janneke mediatheek/bibliotheek is vernieuwd!

Postby Ilona » Mon Sep 08, 2008 9:32 pm

Onze Jip en Janneke mediatheek/bibliotheek is vernieuwd!

Meer dan honderd donateurs en sponsors, waaronder gerenommeerde Nederlandse jeugdboekenauteurs hielpen onze collectie drastisch uit te breiden. Dank zij deze vele gulle giften heeft de Jip en Janneke bibliotheek nu een topcollectie cd’s, dvd’s, cd-roms en natuurlijk de beste en mooiste boeken. Vele auteurs signeerden hun eigen werk speciaal voor jullie, de leerlingen van de Jip en Janneke school!

DUS, terug uit Nederland maar ben je vergeten die leuke cd te kopen met de laatste hits van je favoriete Nederlandse groep? Baal je ervan dat je op vakantie bij opa en oma in Haarlem geen tijd meer had om die Harry Potter film in het Nederlands te zien? Of ben je juist niet naar Nederland geweest deze zomer en wil je toch graag dat luisterboek van Koos Meinderts hebben of dat spannende verhaal van Anna Woltz lezen?
Kom dan snel naar onze Jip en Janneke School, want daar vind je:
- de beste en allernieuwste Nederlandstalige films voor kinderen en tieners
- de meest recente en allerleukste kinder- en jongerenboeken
- een uitgebreide collectie luisterboeken voor kinderen en jongeren
- cd-roms voor pc en Mac, voor de beste games en educatieve software.

Ouders, OPGELET: wil je je kinderen helpen met hun basisschool leerstof maar heb je zelf moeite met Hebreeuws? Kijk dan eens rustig tussen onze collectie educatieve software. De Jip en Jannekeschool beschikt over het volledige lesprogramma van de Nederlandse basisschool (4-12 jaar): taal, rekenen, algemene vorming, geschiedenis, aardrijkskunde. Stap over taalbarrieres heen en help uw kind verder met alles wat hij moet leren.
Ook handig voor gezinnen die van plan zijn tijdelijk of definitief naar Nederland (terug) te keren: breng je kind op niveau van de Nederlandse school voordat je terug gaat en verzeker je kinderen van een soepele overgang naar een ander onderwijssysteem.
Leerlingen van de Jip en Jannekeschool mogen gratis gebruik maken van de mediatheek en bibliotheek. Wekelijks mogen zij twee producten lenen, die een week later weer teruggebracht moeten worden.
De Jip en Jannekeschool dankt hierbij alle gulle gevers die deze fantastische uitbreiding van de bibliotheek mogelijk heeft gemaakt.
Voor informatie over de bibliotheek en de fondsenwerving schrijf je naar Miriam Levy, e-mail adres: mlevy@planet.nl
Voor informatie over onze school schrijf je naar Liesbeth van Oorschot, e-mail adres: dutchschoolisrael@gmail.com
User avatar
Ilona
Veteran
Veteran
 
Posts: 167
Joined: Wed May 05, 2004 4:38 pm
Location: Herzliya

Postby liesbeth » Sun Sep 14, 2008 11:11 am

We willen in het bijzonder bibliothecaresse Miriam Levy en haar zus Rachel Levy hartelijk bedanken voor hun enorme inzet om meer dan 100 sponsors voor onze bibliotheek te vinden!

Deze dames hebben er vrijwillig voor gezorgd dat honderden boeken en dvd's in Nederland verzameld en ingepakt werden en vervolgens via diverse wegen werden verscheept :-) Bij aankomst in Israel werd alles een voor een gestickerd om uiteindelijk in het systeem van onze bieb terecht te komen, zodat de kinderen al deze mooie en nieuwe materialen nu kunnen lenen!

Miriam, Rachel en anderen die dit hebben mogelijk gemaakt: Ontzettend bedankt namens alle kinderen, ouders, leerkrachten en het bestuur van de Nederlandse school!
Liesbeth van Oorschot

Coordinator
Nederlandse scholen
dutchschoolisrael@gmail.com
tel. 054-4427490

Kikkerlandje, Tel Aviv
www.kikkerlandje.co.il

Jip & Janneke school, Modi''in
www.dutch-school.com
liesbeth
Veteran
Veteran
 
Posts: 108
Joined: Tue Aug 16, 2005 1:34 pm
Location: Tel Aviv


Return to Nederlandse Les in Modi'in

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron