Nieuwe regels voor reizen naar de VS

Vragen en ervaringen over het verkrijgen, verliezen, terug-verkrijgen, aanvragen van paspoorten, bijschrijven en uitschrijven van personen.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Nieuwe regels voor reizen naar de VS

Postby Kachol Lavan » Tue Jan 13, 2009 10:21 am

Reizigers die naar de Verenigde Staten willen, moeten met ingang van vandaag (maandag) vooraf toestemming vragen via internet.
De internetregistratie komt in de plaats van het formulier dat nu op vluchten naar de VS moet worden ingevuld en dat moet worden afgegeven bij de Amerikaanse douane. De nieuwe maatregel geldt voor reizigers uit de 35 zegeheten VWP-landen, waaronder de meeste Europese landen, Australie en Japan. Voor de overige landen gelden de gebruikelijke visumverplichtingen.
De reisaanvraag moet worden voortaan ingediend via een speciale Amerikaanse overheidswebsite. Daar staan in 22 talen instructies. Vervolgens wordt er onder meer gevraagd naar de exacte reisbestemming en naar het doel van de reis. In de meeste gevallen krijgt de reiziger direct toestemming om de VS te bezoeken.
Een toestemming blijft maximaal twee jaar geldig, mits het paspoort dan nog geldig is. De reiziger kan meerdere keren met diezelfde toestemming naar de VS.

'De gegevens invullen kan op elk tijdstip, het liefst zo vroeg mogelijk,' laat de Amerikaanse ambassade in Den Haag weten. 'De toestemming is geen garantie dat de reiziger het land ook in komt. Het geeft uitsluitend het recht aan boord te gaan.' Mensen die geen toestemming hebben aangevraagd kan de toegang tot de VS ontzegd worden.

De KLM verwacht op korte termijn geen problemen met de nieuwe maatregel, ook al omdat er een overgangsmaatregel geldt van enkele maanden. Tijdens die periode kan er ook via het ouderwetse, papieren formulier een aanvraag worden gedaan.
"Don't take your organs to heaven. Heaven knows, we need them here."
Kachol Lavan
Veteran
Veteran
 
Posts: 2681
Joined: Sat Apr 24, 2004 8:42 pm
Location: Kibbutz Hama'apil

Return to Paspoorten

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron