* Einde aan het tijdperk van latente Nederlanders

Vragen en ervaringen over het verkrijgen, verliezen, terug-verkrijgen, aanvragen van paspoorten, bijschrijven en uitschrijven van personen.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

* Einde aan het tijdperk van latente Nederlanders

Postby Kachol Lavan » Wed Jun 16, 2010 8:00 am

* Einde aan het tijdperk van latente Nederlanders

Het is zover: latente Nederlanders kunnen een Nederlands paspoort krijgen zonder hun oude nationaliteit te hoeven opgeven. Het wetsvoorstel over dit onderwerp is aangenomen door de Eerste Kamer.
Daarmee is definitief een einde gekomen aan de situatie dat deze groep - tienduizenden mensen met een Nederlandse moeder en een buitenlandse vader - geen recht had op het Nederlanderschap.
Sinds 1985 konden kinderen die geboren werden uit een Nederlandse moeder en een vader van een andere nationaliteit wel al de Nederlandse nationaliteit krijgen. Maar mensen die voor 1985 waren geboren uit een verbintenis tussen een Nederlandse en een buitenlander hadden die mogelijkheid niet.
Het wetsvoorstel is in januari door de Tweede Kamer aangenomen. Nu het ook door de Eerste Kamer is, kunnen alle latente Nederlanders een verzoek indienen om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Als ze in Nederland wonen, moeten ze daarvoor bij de gemeente zijn. Wie in een ander land woont, moet naar een Nederlandse ambassade gaan.
"Don't take your organs to heaven. Heaven knows, we need them here."
Kachol Lavan
Veteran
Veteran
 
Posts: 2681
Joined: Sat Apr 24, 2004 8:42 pm
Location: Kibbutz Hama'apil

Return to Paspoorten

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron