* AOW en pensioenopbouw te zien op internet

Plaats hier je overige ervaringen en vragen i.v.m. het Nederlanderschap in Israel.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

* AOW en pensioenopbouw te zien op internet

Postby Kachol Lavan » Sun Jan 09, 2011 11:40 am

* AOW en pensioenopbouw te zien op internet

Sinds donderdag kunnen Nederlanders op een internetpagina zien wat ze hebben opgebouwd aan AOW en pensioen. Aan het register is jaren gewerkt door pensioenfondsen, verzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank. Door de bundeling van informatie kunnen mensen bijvoorbeeld in een keer zien wat ze bij verschillende werkgevers aan pensioen hebben opgebouwd en hoeveel AOW ze krijgen. In 2006 besloot de Tweede Kamer dat er een uniform pensioenoverzicht moest komen. Veel mensen blijken geen idee te hebben van de hoogte van hun oudedagvoorziening. Op aandringen van de Tweede Kamer is in 2006 in de nieuwe Pensioenwet opgenomen dat het register er moest komen, omdat veel mensen hun pensioen een ingewikkelde kwestie vinden en vaak geen idee hebben wat ze voor hun oude dag opbouwen.

www.mijnpensioenoverzicht.nl
"Don't take your organs to heaven. Heaven knows, we need them here."
Kachol Lavan
Veteran
Veteran
 
Posts: 2681
Joined: Sat Apr 24, 2004 8:42 pm
Location: Kibbutz Hama'apil

Re: * AOW en pensioenopbouw te zien op internet

Postby Kachol Lavan » Sun Jan 09, 2011 2:15 pm

Als u in het buitenland woont, kunt u alleen een DigiD aanvragen als u klant bent van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en AOW-pensioen ontvangt. U vraagt een DigiD aan via de website van de SVB. Hiermee kunt u vervolgens online uw AOW-gegevens en pensioenspecificaties raadplegen en wijzigingen doorgeven.

Geen klant van de SVB
Woont u in het buitenland en ontvangt u geen AOW-pensioen van de SVB, dan kunt u geen DigiD aanvragen. Bij een aanvraag stuurt DigiD namelijk een persoonlijke activeringscode naar het adres waarmee u in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) of bij de SVB geregistreerd staat. Wanneer u in het buitenland woont, bent u niet opgenomen in de GBA en kunt u daarom geen DigiD aanvragen.

Ontwikkeling Registratie Niet Ingezetenen
De overheid ontwikkelt momenteel de Registratie Niet Ingezetenen (RNI). Hierin worden personen geregistreerd die niet bij een Nederlandse gemeente zijn ingeschreven, maar die wel een relatie hebben met de Nederlandse overheid. Wanneer de RNI klaar is, wordt deze aan DigiD gekoppeld. U kunt dan ook een DigiD aanvragen als u in het buitenland woont en geen klant van de SVB bent, maar wel een relatie hebt met de Nederlandse overheid.


Helaas pindakaas.
"Don't take your organs to heaven. Heaven knows, we need them here."
Kachol Lavan
Veteran
Veteran
 
Posts: 2681
Joined: Sat Apr 24, 2004 8:42 pm
Location: Kibbutz Hama'apil


Return to Overig

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron