Voor wie in Israel woont maar het nieuws niet volgt

Deel je ervaringen, en zoek contact met andere Nederlands sprekenden in Israel

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Voor wie in Israel woont maar het nieuws niet volgt

Postby E.T. » Sun Apr 06, 2008 8:24 am

Deze week zal er een grote oefening worden gehouden in Israel, die onder andere de burgelijke instanties in het land zal testen. In dit verband zal er druk verkeer zijn van alle soorten veiligheids vehicles (dus ook burgelijke zoals ambulances e.d.), en op sommige plaatsen ook van leger vehicles.

Op dinsdag zal om 10:00 s'ochtends het alarm systeem in het hele land worden gechecked. Hier voor zal het alarm in het hele land luiden. Voor wie het niet eerder heeft mee gemaakt, als het alarm een aanval aanduidt gaat het omhoog en omlaag, unlike het bekende alarm van herinneringsdagen wat op 1 toon niveau blijft hangen.

Als er tijdens de oefening een echte aanval zal plaatsvinden, zal dit alarm langer dan een minuut duren. Gezien de tensie aan verschillende grenzen van Israel is het handig om diezelfde tijd even de radio/tv aan te hebben, tenzij u een goede stopwatch bij de hand hebt :-).

Belangrijk om uw kinderen even te laten weten van deze oefening, aangezien de scholen ook zullen oefenen en de kinderen naar de schuilkelders zullen sturen.

Ook belangrijk ouderen die u kent die het Israelische nieuws niet volgen even te waarschuwen.
User avatar
E.T.
Veteran
Veteran
 
Posts: 4019
Joined: Mon May 03, 2004 5:28 pm

Return to Ervaringen en Contact

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron