Nederlandse HBO-diploma's

Deel je ervaringen, en zoek contact met andere Nederlands sprekenden in Israel

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Nederlandse HBO-diploma's

Postby Klaproos » Sun Aug 05, 2012 3:25 pm

Dag allemaal,

Even kort introduceren:
Mijn vrouw en ik zijn bezig met gioer en willen na ons uitkomen ons waarschijnlijk in Israël vestigen. Mijn vrouw is hbo-jurist en werkzaam in Nederland als gerechtsecretaris. Zelf ben ik leerkracht in het basisonderwijs en heb een hbo-master pedagogiek opleiding afgerond met als afstudeerrichting beleid en management.

Ik wil jullie de volgende vragen voorleggen:
Wat zijn onze kansen op de arbeidsmarkt in Israël?
Kunnen we uit de voeten met eerder genoemde kwalificaties?

Vriendelijke groet,

Klaproos
Klaproos
Newby
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 26, 2012 11:01 pm

Re: Nederlandse HBO-diploma's

Postby Mirthe » Mon Aug 06, 2012 7:41 am

Ik ben geen expert, maar er zijn wel Engelstalige scholen in Israel, dus misschien zou je dan wel een diploma moeten halen dat je Engelse vaardigheid aantoont. (ik ga er even vanuit dat je Hebreeuws niet vloeiend is)

Voor juristen zijn er internationale organisaties die zich bezig houden met internationaal recht. Met Nederlands recht kom je niet heel ver denk ik. Maar je zou wel eens kunnen kijken naar advocaten die zich specialiseren in zaken met betrekking tot het verkrijgen van paspoorten van EU landen en dergelijke.

Ik zou zeggen: zoek google eens af naar internationale scholen in Israel en stuur ze een email om te vragen wat de voorwaarden zijn om daar te mogen werken, en hetzelfde met juridische praktijken.

Weet wel dat het rabbinaat in Israel veel bekeringen tot het Jodendom niet accepteert. Ook hier weet ik het fijne niet van, maar volgens mij accepteren ze het alleen van bepaalde rabbijnen. Zeker iets om uit te zoeken als je van plan bent hierheen te verhuizen.
User avatar
Mirthe
Veteran
Veteran
 
Posts: 27
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:36 pm

Re: Nederlandse HBO-diploma's

Postby elia » Tue Aug 07, 2012 7:33 am

je diploma zal hier in israel erkend moeten worden; dus eerst laten vertalen, dan op sturen naar ministerie van onderwijs, die erkennen het dan ( vaak na een lang proces, met nog meer brieven/bewijzen enz enz) deze weg heeft mij best lang geduurd, toen had ik mijn diploma erkend hier maar moest ik ook nog erkend worden als social worker, wat ook nog tijd heeft gekost, nu eindelijk heb ik mijn 'nummer'als social worker en kan ik echt erkend aan de slag.

( bedenk wel dat met het erkennen van je diploma je niet ook het erkende nederlandse loon hoeft te verwachten, vooral jou sector is erg leuk werk, maar zwaar onderbetaald )
elia
Veteran
Veteran
 
Posts: 158
Joined: Tue Jun 15, 2004 8:25 am
Location: Pekiín


Return to Ervaringen en Contact

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron