Word het niet tijd voor een goed raketafweersysteem?

Plaats hier je vraag, antwoord, standpunt t.o.v. de, Israelische politiek.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Word het niet tijd voor een goed raketafweersysteem?

Postby Hart voor Israel » Sun Nov 16, 2008 3:34 am

In 1991 tijdens de Eerste Golfoorlog bleken de Patriotraketten beperkt effectief tegen (overigens verouderde) Scudraketten.

Voorafgaand aan de Libanoncrisis kreeg het noorden van Israel ongeveer zes jaar lang maand in, maand uit 600 Katusharaketten te verduren.

En dan hebben we nog dat onophoudelijke spervuur van Kamsatraketten vanuit de Gazaghetto. Met name Ashkelon en Sdrerot lijden hier ernstig onder.


Het is mij bekend dat met name op zeer korte afstanden een raketafweersysteem moeilijk op te zetten is. Toch vraag ik me af hoe het zit met of er aan de weg wordt getimmerd met het opzetten van een adequaat raketafweersysteem. Het lijkt me niet verkeerd "terug te kunnen koppen" indien nodig!
Hart voor Israel
Active Member
 
Posts: 11
Joined: Thu Nov 13, 2008 2:10 pm
Location: Hoorn (NL)

Postby E.T. » Sun Nov 16, 2008 6:47 am

De Patriots waren oorspronkelijk niet bedoeld tegen raketten, dus niet echt een groot wonder dat ze deze taak niet al te goed uitvoerden. Inmiddels zijn zowel de Patriots enorm verbeterd op dit gebied, en heeft Israel een nieuw afweer systeem wat nog beter is, Arrow genaamd. Dit systeem schijnt gedeeltelijk al operatief te zijn, maar is dus bedoeld voor lange afstand raketten en niet tegen de raketten die uit zuid Libanon of de Gaza strook (en Jehuda veShomron als Ulmert zijn zin krijgt) afgevuurd worden.

Ook voor de korte afstand raketten wordt aan een afweer systeem gewerkt, en volgens de officieele berichten moet deze rond 2009-2010 operatief zijn.

Bij dit alles, moet je niet vergeten dat het beste afweer systeem tegen raketten al lang bestaat. Dat is de vijand laten weten dat de prijs die hij en zijn volk betalen voor elke raket die op Israel wordt afgevuurd, zo hoog is dat hij dat zich niet kan veroorloven. Dit 'systeem' bestaat al lang, en is volkomen operatief. Helaas is de Israelische regering nog niet operatief genoeg om dit systeem te gebruiken.
User avatar
E.T.
Veteran
Veteran
 
Posts: 4019
Joined: Mon May 03, 2004 5:28 pm

Postby Hans & Malie » Sun Nov 16, 2008 7:19 am

E.T. wrote:
Bij dit alles, moet je niet vergeten dat het beste afweer systeem tegen raketten al lang bestaat. Dat is de vijand laten weten dat de prijs die hij en zijn volk betalen voor elke raket die op Israel wordt afgevuurd, zo hoog is dat hij dat zich niet kan veroorloven. Dit 'systeem' bestaat al lang, en is volkomen operatief. Helaas is de Israelische regering nog niet operatief genoeg om dit systeem te gebruiken.


Ik geef je weinig gelijk..eigenlijk bijna nooit een reden toe...maar dit is er dan eentje waarin ik je gelijk geef.....
"....May you always walk in Beauty. ...."
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground

Postby Hart voor Israel » Sun Nov 16, 2008 2:44 pm

E.T. wrote:Bij dit alles, moet je niet vergeten dat het beste afweer systeem tegen raketten al lang bestaat. Dat is de vijand laten weten dat de prijs die hij en zijn volk betalen voor elke raket die op Israel wordt afgevuurd, zo hoog is dat hij dat zich niet kan veroorloven. Dit 'systeem' bestaat al lang, en is volkomen operatief. Helaas is de Israelische regering nog niet operatief genoeg om dit systeem te gebruiken.


Wat zullen die zogenaamd onafhankelijke media hier in Nederland dan weer bulken van eenzijdigheid, partijdigheid en selectieve verontwaardiging. Ze zullen weinig begripvol zijn en moord en brand schreeuwen. Want o wee als de op bevolkingsconcentraties gemikte "vuurpijlen" ook maar één keer in omgekeerde richting vliegen...
Om nog maar te zwijgen over als het een keer 140 zijn... In de afgelopen week zijn er vanuit de Gazaghetto weer 140 raketten op Israelische bevolkingsconcentraties afgevuurd.
http://www.nu.nl/news/1841662/23/Isra%E ... Hamas.html


Los daar van:

De "Pallies" schijnen zo'n beetje per hoofd van de bevolking het meest gesubsidieerde volk ter wereld te zijn. Een stadstaat als Singapore moest het destijds stellen met geleende harde valuta die tegen harde rente moesten worden terugbetaald.

Helaas: Waar de middelen worden aangewend voor het spekken van geheime bankrekeningen van corrupte bestuurders in het buitenland (Zo moge het bekend zijn dat beroepscrimineel Yasser Arafat van de donorgelden ongeveer $ 1 000 000 per dag doorsluisde naar geheime bankrekeningen in het buitenland!), oorlog, haat en vernietiging jegens buurlanden op het programma heeft staan en zo, zal er geen bloeiende stadstaat verrijzen, maar een ghetto.

Het verschil in de "hearts and minds" tussen de beschavingen van bijvoorbeeld Singapore en bijvoorbeeld de Gazaghetto bepaalt ook het verschil in welvaart en welzijn.

Want in Singapore heeft men de weg bewandeld van gezond verstand activeren en de handen uit de mouwen te steken. Dat is jarenlang jaar in, jaar uit keihard werken geweest. Het werpt zo z'n vruchten af in het terugdringen van het aantal geboorten (En daarmee in het terugdringen van de overbevolking op een kleine ruimte!), de kwaliteit van infrastructuur, gezondheidszorg, onderwijs, de staat van havens en industrie en andere werkgelegenheid. Kortom: Het werpt zo z'n vruchten af in de kwaliteit van het leven.

Een kwestie van kiezen. Een kwestie van keuzes maken. Maar het gaat er bij horden betweterige wereldverbeteraars hier in Nederland nog niet in dat vooruitgang simpelweg bereikt kan worden door gewoon het gezond verstand te activeren en de handen uit de mouwen te steken. Helaas. En de hearts and minds van de Pallies lijken er ook nog zeer ver van verwijderd. Zeer ver. Helaas
Hart voor Israel
Active Member
 
Posts: 11
Joined: Thu Nov 13, 2008 2:10 pm
Location: Hoorn (NL)

Postby E.T. » Sun Nov 16, 2008 3:01 pm

Hart voor Israel wrote:Wat zullen de "onafhankelijke" media hier in Nederland dan weer bulken ...


Doen ze zowiezo wel. Laat het dan tenminste een keertje gefundeerd zijn :D.

Besides, de moderne geschiedenis leert ons dat in perioden dat Israel zich sterk opstelde tegen de terreur, de wereld haar hier niet over aanviel. In ieder geval niet meer dan anders. Daartegen in de perioden dat Israel zich zwak optstelt, en dan af en toe even probeert te hoesten, dan wordt zij gelijk aangevallen door alles en iedereen.

Bottom line, de raketten uit de Gaza strook kunnen vrij makkelijk gestopt worden, door het 'prijskaartje' systeem. Voor elke raket die uit de Gazastrook richting Israel wordt afgevuurd, sturen wij er 5 terug. En die 5 zijn dan niet van de slimme raketten waarmee je het rechterspiegeltje van de linker auto in de middelste baan kan raken, om dan de hele wereld op je kop te krijgen als hij 20 centimeter mist. Nee, we vuren gewoon ouderwetse raketten af waarvan we zelf ook niet precies weten waar ze terecht komen. Soms zal het in open gebieden zijn, soms op een auto, soms op een huis, soms op een school, soms in een ziekenhuis en soms ontploft hij helemaal niet.
Dit 24 uur volhouden. Komen er nog steeds raketten van uit de Gazastrook naar Israel, wordt de prijs verhoogt tot 10 v. 1. Nog 24 uur is het 20 v. 1. En nee, voor de variatie behandeld Israel geen gewonden van deze incidenten.

Ja, de hele wereld zal op zijn kop staan. Nederland en andere Europese landen zullen een wedstrijdtje houden wie zijn vingertje bozer kan opsteken, de Amerikaanse minister van buitenlands gezanik zal laten weten dat dit echt niet kan en dat er voor het eind van de week een oplossing inclusief verdrag voor de komende 20 jaar getekent moet worden. Maar met dit alles, is de kans groot dat zuid Israel het een hele tijd rustig zal hebben. En dat is het enige wat mij interesseert.
User avatar
E.T.
Veteran
Veteran
 
Posts: 4019
Joined: Mon May 03, 2004 5:28 pm

Postby elia » Sun Nov 16, 2008 7:44 pm

vandaag nog weer zo'n ergelijk stukje op www.nu.nl over stout israel wat zielige hamas-stridjers heeftvermoord en het bestand heeft gebroken ( of ben ik nu tebevooroordeeld als ik denk dat juist de hamas het bestand heeftverbroken)
elia
Veteran
Veteran
 
Posts: 158
Joined: Tue Jun 15, 2004 8:25 am
Location: Pekiín

Mooie woorden zijn niet waar; Ware woorden zijn niet mooi

Postby Hart voor Israel » Sun Nov 16, 2008 8:36 pm

elia wrote:vandaag nog weer zo'n ergelijk stukje op www.nu.nl over stout israel wat zielige hamas-stridjers heeftvermoord en het bestand heeft gebroken ( of ben ik nu tebevooroordeeld als ik denk dat juist de hamas het bestand heeftverbroken)
Nee hoor,
Hamas had het tunneltje al gegraven en er hoefden enkel wat Pallies doorheen en we waren weer wat ontvoeringen en/of aanslagen verder. Gelukkig is dit op tijd verijdeld.
En zo zie je maar: Met Hamas valt geen afspraken te maken, want Hamas komt ze toch niet na. "Regels voor Israel; Uitzonderingen voor Hamas.", is hun logica... Hamas zal hooguit naar het Westen toe voor de camera en voor de microfoon met de mond "Ja" en "Amen" zweren om hun subsidieïnfuus waarvan ze afhankelijk zijn veilig te stellen. De andere mond voor eigen parochie blijft onverminderd door de taal van oorlog, haat en vernietiging spreken. O.a. met dit soort filmpjes http://uk.youtube.com/watch?v=yWIFhKYiMqU op Hamas TV worden de kindjes het gif van de haat met de paplepel ingegoten. Let wel: Dit mede betaald met Nederlands belastinggeld.
Zoals het ook wijs is bij oplichters niet in hun babbeltrucs te trappen, zo dienen aan de mooie woorden van Hamas de waarde worden toegekend gelijk aan die van letters in het zand. De oude Chinese wijsgeer Lao Tse zeide het reeds al: "Mooie woorden zijn niet waar; Ware woorden zijn niet mooi."
Hart voor Israel
Active Member
 
Posts: 11
Joined: Thu Nov 13, 2008 2:10 pm
Location: Hoorn (NL)

Re: Mooie woorden zijn niet waar; Ware woorden zijn niet moo

Postby E.T. » Sun Nov 16, 2008 9:03 pm

Hart voor Israel wrote:En zo zie je maar: Met Hamas valt geen afspraken te maken, want Hamas komt ze toch niet na.

Louter nieuwschierigheid, waarom praat je steeds over de Hamas? De Hamas heeft nog nooit de wereld beloofd dat ze vrede wil met Israel. De Hamas heeft nog nooit gezegd dat ze haar wapens zal neerleggen. Als er iemand is die eerlijk is hier in de buurt, is het de Hamas, die hardop en openlijk haar bedoelingen en plannen verklaard. Het was de Fatach partij die aan de macht stond toen alle (letterlijk: alle) verdragen met Israel verbroken werden. Door steeds de Hamas te noemen, lijkt het net alsof er met de andere Palestijnse leiders iets bereikt kan worden, of dat wat er bereikt wordt enige betekenis heeft. De laatste 15 jaar tonen dat dat evenmin waar is. De Hamas is tenminste de enige bende die eerlijk haar bedoelingen zegt.
User avatar
E.T.
Veteran
Veteran
 
Posts: 4019
Joined: Mon May 03, 2004 5:28 pm

Re: Mooie woorden zijn niet waar; Ware woorden zijn niet moo

Postby Hart voor Israel » Mon Nov 17, 2008 3:25 am

E.T. wrote:Louter nieuwschierigheid, waarom praat je steeds over de Hamas? De Hamas heeft nog nooit de wereld beloofd dat ze vrede wil met Israel. De Hamas heeft nog nooit gezegd dat ze haar wapens zal neerleggen. Als er iemand is die eerlijk is hier in de buurt, is het de Hamas, die hardop en openlijk haar bedoelingen en plannen verklaard. Het was de Fatach partij die aan de macht stond toen alle (letterlijk: alle) verdragen met Israel verbroken werden. Door steeds de Hamas te noemen, lijkt het net alsof er met de andere Palestijnse leiders iets bereikt kan worden, of dat wat er bereikt wordt enige betekenis heeft. De laatste 15 jaar tonen dat dat evenmin waar is. De Hamas is tenminste de enige bende die eerlijk haar bedoelingen zegt.


Hier in Nederland ontgaat het me niet dat de anti-Israellobby op een nogal paternialistische, noem het maar gerust koloniale wijze meent Israel op te leggen met Hamas te moeten gaan praten. Overigens heb je groot gelijk dat bijvoorbeeld Fatah van wijlen beroepscrimineel Yasser Arafat ook geen enkele afspraak nakwam. Waar Yithzak Rabin destijds handreiking na handreiking deed, kreeg Israel enkel en er alleen zelfmoordaanslag na zelfmoordaanslag met enkel dood en verderf na dood en verderf voor terug. En we mogen stellen dat Fatah van Yasser Arafat het allemaal wel best vond. Evenzozeer ontgaat me het afslaan van het zeer vergaande voorstel van Ehud Barak dat door Yasser Arafat me niet. En dat alleen omdat Yasser Arafat zijn eigen pluche verhief boven dat van een reële toekomst voor zijn eigen onderdanen. Dat Mahmud Abbas gelijk na zijn installatie na de dood van Yasser Arafat Koeweit excuses aanbood voor de houding van de PLO tijdens de Golfoorlog lijken mij ook eerder uit commerciële overwegingen voort te zijn gekomen dan uit inlevingsvermogen in wat de Koeweiti's hebben moeten doorstaan. Want reken maar dat de PLO een hoop goodwill heeft verloren door tijdens de Golfoorlog op het verkeerde paard te hebben gewed. Iets wat ze in hetzelfde jaar ook nog deden na de (mislukte) staatsgreep van de communisten in Rusland.
Hart voor Israel
Active Member
 
Posts: 11
Joined: Thu Nov 13, 2008 2:10 pm
Location: Hoorn (NL)


Return to Politiek Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests