Film De Tweeling

Suggesties en opinies over films, concerten - en theatervoorstellingen in Israel

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Film De Tweeling

Postby Tal van Dijk » Sun Apr 25, 2004 11:03 pm

Vanaf 20 mei a.s. in de Israelische bioscopen: de Nederlandse film De Tweeling van cineast Ben Sombogaart gebaseerd op de gelijknamige roman van Tessa de Loo. De film werd genomineerd voor een Oscar in de categorie "beste niet-Engelstalige film".

De film gaat over de Duitse tweelingzusjes Anna en Lotte, die al op zeer jonge leeftijd na de dood van hun ouders, gescheiden van elkaar opgroeien. Lotte groeit op in Nederland, Anna blijft in Duitsland. Lotte verlooft zich met een Joodse jongeman die in Auschwitz wordt vermoord, Anna trouwt met een SS'er die aan het Oostfront aan zijn einde komt.
De Tweede Wereldoorlog vanuit twee perspectieven, de Nederlandse en de Duitse, vervat in de persoonlijke tragiek van een tweeling.

Meer informatie over de film is onder andere te vinden via de volgende links:
http://movies.walla.co.il/ts.cgi?tsscri ... ie_id=2219 (Hebreeuws) en http://www.tessadeloo.nl/show?id=19860 (Nederlands).
User avatar
Tal van Dijk
Veteran
Veteran
 
Posts: 114
Joined: Thu Apr 22, 2004 4:02 pm
Location: Ramat Gan

Re: Film De Tweeling

Postby Tal van Dijk » Sat May 01, 2004 9:27 am

Tal van Dijk wrote:Vanaf 20 mei a.s. in de Israelische bioscopen: de Nederlandse film De Tweeling van cineast Ben Sombogaart gebaseerd op de gelijknamige roman van Tessa de Loo. De film werd genomineerd voor een Oscar in de categorie "beste niet-Engelstalige film".

De vermelde datum blijkt onjuist te zijn. De film is onder de Engelse titel "Twin Sisters" reeds vanaf 29 april in diverse bioscopen te zien. Check de bioscoopagenda's in de verschillende dagbladen voor nadere gegevens.
User avatar
Tal van Dijk
Veteran
Veteran
 
Posts: 114
Joined: Thu Apr 22, 2004 4:02 pm
Location: Ramat Gan


Return to Film, Muziek en Theater

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron