Visum nodig bij verblijf van 4 of 5 maanden?

Schrijf hier je vragen en ervaringen over/met visa's of een tijdelijke verblijfsvergunning (temporary residence permit), werkvergunningen (working permit) en Aliyah. Alles wat je zou willen delen/weten over het Aliyah maken, naar Israel verhuizen en "Oleh Chadash (Olim Chadashim)"worden.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Visum nodig bij verblijf van 4 of 5 maanden?

Postby Maja » Sat Sep 13, 2008 1:36 pm

Wij zijn Nederlanders, niet joods, en willen evt. gaan overwinteren in Israel voor 4 of 5 maanden. We willen geen baan gaan zoeken.
We willen echter niet urenlang voor het visumkantoor gaan wachten om ons verblijf te kunnen verlengen na 3 maanden. We hebben verhalen gelezen van buitenlandse werknemers die soms 1 of zelfs 2 dagen kwijt waren met wachten in een lange rij. We snappen wel dat dit nodig is voor mensen die een werkvergunning willen aanvragen, maar wij zijn slechts touristen.
Weet iemand een makkelijker oplossing? Kunnen we bij aankomst al proberen een stempel te krijgen voor 6 maanden?
Maja
Newby
 
Posts: 4
Joined: Wed Jul 30, 2008 8:28 pm

Postby nienke » Sat Sep 13, 2008 5:12 pm

je kunt bij het Misrad Hapaniem een afspraak maken om het touristenvisum te laten verlengen. Hoef je niet te wachten.
nienke
Veteran
Veteran
 
Posts: 145
Joined: Wed Feb 08, 2006 1:41 pm
Location: Haifa

Postby Fugel » Sun Sep 14, 2008 12:21 pm

Je kan ook na 3 maanden Israel even verlaten en dan weer terug komen. Dagje Petra (Jordanie) of Sinai (Egypte), of weekendje Cyprus doet wonderen :)

Fûgel
Fugel
Veteran
Veteran
 
Posts: 93
Joined: Sun Dec 19, 2004 1:48 pm
Location: Ramat Gan

Verlenging toeristenvisum

Postby Eefke » Tue Sep 16, 2008 9:15 pm

Zorg wel dat je op tijd een afspraak maakt voor verlenging van visum. Weten jullie al waar jullie willen verblijven want het is ook erg stad afhankelijk. Iedere misrad hapniem heeft zo weer zijn eigen regels. Afspraken zijn niet altijd zo gemaakt. Een vriendin van mij heeft er in Jeruzalem 3 weken op moeten wachten en toen op het nippertje een nieuw toeristenvisum verkregen.

Wat vaak ook helpt een brief van een instantie in Israel waarom het visum te verlengen. Bijvoorbeeld veel mensen doen Ulpan (hebreeuwse les) dit duurt vaak minimaal 5 maanden dan krijg je een brief van Ulpan om aan te geven dat je langer moet blijven. Of bijvoorbeeld van een vrijwilligers organisatie of andere instelling.............

Maar vooral eerst kijk waar je verblijft en informeer in de stad waar je verblijft.

Succes!!!
Eefke
Veteran
Veteran
 
Posts: 69
Joined: Fri Apr 06, 2007 10:42 pm
Location: Jeruzalem


Return to Visa, Aliyah & Werkvergunningen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron