auto naar Nederland verhuizen

Vragen en informatie over import import & export

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

auto naar Nederland verhuizen

Postby LIsette » Tue May 17, 2005 2:42 pm

Mijn Israelische vriend is van plan aan het eind van de zomer naar Nederland te komen, om bij mij te komen wonen. Hoewel we het er al heel lang over hebben, lijkt het nu opeens echt dichtbij te komen (gelukkig maar!). Recentelijk heeft hij bedacht dat hij graag zijn auto mee zou willen nemen naar Nederland. Het is al een wat oudere auto, maar hij bevalt nog heel goed. Ik heb mijn vriend verteld dat het waarschijnlijk alleen maar de moeite (en het geld) waard is, als het mogelijk is de auto in een gezamenlijke shipment mee te sturen. Heeft iemand hier ervaring mee of goede tips? Ik verwacht dat er toch ook wel eens Nederlanders terug naar Nederland verhuizen en dan huisraad en eventueel een auto of motor terug laten verschepen (of Israeliers die naar Nederland verhuizen). Ik ben ook nog niet echt bekend met de regelgeving mbt het invoeren van een buitenlandse auto, welke stappen moet je ondernemen, welke kosten zul je op moeten rekenen (belasting, APK-keuring, verzekering, nummerplaat, etc).
Ik hoop dat iemand mij iets wegwijzer kan maken. Alvast bedankt, ook namens mijn vriend,

Lisette
LIsette
Active Member
 
Posts: 9
Joined: Tue May 17, 2005 2:20 pm

Postby Hans & Malie » Tue May 17, 2005 4:45 pm

Leuk dat jou vriend naar Holland wil komen.....
Over de auto in het kort het volgende:

In dit land mogen nog auto's rond rijden die in Holland niet eens meer op de openbare weg geparkeerd mogen staan vanwegen de leeftijd en uiterlijk.

Ik zou als ik jou was eerst maar even informeren,met de gegevens van de auto of,en zo ja hoeveel,een verzekering gaat kosten voor die auto vóórdat ik zou gaan denken aan overzetten :wink:

Er zijn in Holand nl erg strenge wetten op dat gebied.....en dan laat ik het feit van de wettelijke keuring van de auto nog maar buiten het verhaal.......
Ik wil geen spelbreker zijn,maar een goed en gedegen onderzoek aan jou kant [op voorhand] voorkomt straks een boel dure narigheid.....en is het dat jou vriend wel waard om dan nog z'n trotse stalen ros over te zetten :lol: :wink:

--Hans.
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground

Postby E.T. » Tue May 17, 2005 5:11 pm

Hans & Malie wrote:
In dit land mogen nog auto's rond rijden die in Holland niet eens meer op de openbare weg geparkeerd mogen staan vanwegen de leeftijd en uiterlijk.Ik weet wel dat er wat invoer naar Israel van niet nieuwe auto's, de wetten ook een stuk strenger zijn dan wat hier mag rijden.
Een oom van mij die jaren geleden op aliya kwam en zijn auto mee wou nemen, mocht dit niet omdat zijn auto ouder was dan 3 jaar.
De goede man leeft niet meer, maar was nog lang na zijn aliya verdrietig dat hij de auto had moeten opgeven.
User avatar
E.T.
Veteran
Veteran
 
Posts: 4019
Joined: Mon May 03, 2004 5:28 pm

Postby Hans & Malie » Tue May 17, 2005 6:15 pm

Wij wilden ook onze nog bijna nieuwe auto op Alyah laten gaan :lol:
Echter....niemand kon mij op voorhand vertellen hoeveel ik zou moeten betalen eenmaal in Haifa aangekomen.

De bedragen liepen uiteen van 1000 nis t/m 35.000 nis...tot nul invoerrechten.
En dus de gok niet nemende het maar achterwegen gelaten....hij is dus nog steeds in de diaspora :cry:

Toen ik eenmaal hier was,en de prijzen keek voor een auto van bv 9 jaar,kreeg ik zowat een hartaanval......en dat zou dan wel een erg korte Alyah geweest zijn :lol: :wink:

Mijn verhuizer,Varenkamp,een van de specialisten in boedel-verhuizing naar het buitenland,heeft het niet gehad over de leeftijdsgrens....niet dat het verschil zou uit maken,maar dat van die drie jaar is mij nieuw.

Maar het gaat hier om een auto die naar Holand moet....en ik weet dat dat niet eenvoudig zal zijn.....buiten de kosten om dan.

Maar nogmaals,ik wil geen spelbreker zijn,maar wel een realist :wink:

--Hans.
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground

Postby LIsette » Wed May 18, 2005 9:56 am

Allemaal hartelijk dank voor jullie reacties! Wat ik ook al een beetje vermoedde en nu weer iets meer duidelijk is geworden, is dat bij dit soort dingen toch weer meer komt kijken dan je verwacht of hoopt. Ik ga het zeker uitzoeken, om niet voor verrassingen te komen te staan. Goeie tip voor wat betreft de leeftijd van de auto en de verschillen in keuringen per land (alhoewel ik niet had verwacht dat in Israel 'slechtere' auto's langer mogen rondrijden, dat is me tenminste bij mijn laatste bezoek niet opgevallen). Nogmaals bedankt.
Lisette
LIsette
Active Member
 
Posts: 9
Joined: Tue May 17, 2005 2:20 pm

Postby Hans & Malie » Wed May 18, 2005 10:11 am

LIsette wrote:......(alhoewel ik niet had verwacht dat in Israel 'slechtere' auto's langer mogen rondrijden, dat is me tenminste bij mijn laatste bezoek niet opgevallen).......


In de jaren voorafgaande aan mijn Alyah keek ik ook nooit zo op bepaalde zaken...per slot van rekening was ik slechts een toerist :lol:

Als ik nu eens rond kijk in de wijk waar ik woon zie ik nog steeds mensen rondtuffen in auto's die in Holand niet eens meer langst de openbare weg mogen staan :lol: :lol:

Het wordt wel minder omdat men nu ook wakker aan het worden is daar ruim 500 verkeersdoden per jaar wat te veel blijkt.
De eisen worden derhalve strenger....maar het systeem is nog lang niet waterdicht.....dat was het in Holland ook niet echt :wink:

In ieder geval suc6......Hans.
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground

Postby mir » Wed May 18, 2005 10:24 am

Ik weet wel dat je een Nederlandse (of Duitse of wat dan ook) auto bijvoorbeeld wel 'tijdelijk' in Israel mag hebben, met de garantie dat hij er dan ook weer uit gaat. Dat is wat gezinnen in Nes Ammim bijvoorbeeld deden. Een van hen is geloof ik helemaal over land met zijn auto gewoon uiteindelijk via Jordanie binnen komen rijden, maar dat was met een Duits kenteken, en zo'n zwart-witte plaat lijkt nogal op een diplomatieke nummerplaat kennelijk ook in een paar Arabische landen, dus die had nooit zo'n problemen. Als je auto er 'tijdelijk' is hoef je geloof ik geen invoerrechten te betalen. Ik weet niet hoe dat in Nederland zit? Maar inderdaad, de meest oude krakbakken worden hier nog verkocht voor een vijfduizend shekel, ik was ook aardig geschokt toen ik dat meemaakte. Dan kan je misschien beter je auto hier verkopen en een leuk wagentje in Nederland terugkopen, daar zijn de tweede hands auto's volgens mij ietsje betrouwbaarder dan die van hier, maar dat kan aan mij liggen hoor, ha, ha.
mir
Veteran
Veteran
 
Posts: 63
Joined: Mon Sep 27, 2004 10:20 am
Location: Modi'in Israel

Postby Ilona » Wed May 18, 2005 5:08 pm

Ik heb vorige maand gehoord van iemand die in het noorden woont, die is met de auto uit Nederland met haar hele boeltje erin en man erbij naar Italie gereisd, daar de boot genomen, via griekenland enzo en in Haifa aangekomen, gewoon met auto en inboedel het land binnengekomen. Geen probleem. Het kan dus wel op een simpele manier. Na een tijdje hebben ze de nummerplaten verwisseld voor israelische.
User avatar
Ilona
Veteran
Veteran
 
Posts: 167
Joined: Wed May 05, 2004 4:38 pm
Location: Herzliya


Return to Import & Export

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron