Boterkoek.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Boterkoek.

Postby Marianne M » Thu Jun 10, 2010 6:57 pm

Ik heb een heel makkelijk receptje voor boterkoek maar zat me eigenlijk af te vragen of basterdsuiker in Israel te koop is ? Zo ja waar of moet ik daar voor naar de winkel van Beatrice ?
Marianne M
Veteran
Veteran
 
Posts: 81
Joined: Sun May 16, 2004 2:59 pm
Location: Ramat Hasharon

Re: Boterkoek.

Postby Frederike » Fri Jun 11, 2010 7:39 am

Heb nog nooit basterdsuiker gezien in Israel, maar je kunt het vragen bij Beatrice ja. Volgens mij heeft ze ook een internetsite.
Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven, maak er een mooie dag van!!!
http://www.colminee.com
User avatar
Frederike
Veteran
Veteran
 
Posts: 515
Joined: Thu Apr 29, 2004 5:13 pm
Location: Yavne

Re: Boterkoek.

Postby nrr » Fri Jun 11, 2010 10:49 am

Inderdaad, bastaardsuiker is gewoon bruine suiker, te koop in de gewone supermarkt als sukar chom. Je hebt wel wat minder keuze in kleur, bij ons in de super alleen donkerbruin, maar het is prima voor oa boterkoek.
Is het trouwens niet wat warm voor boterkoek?
Succes
nrr
Veteran
Veteran
 
Posts: 26
Joined: Tue Dec 19, 2006 12:52 am

Re: Boterkoek.

Postby Marianne M » Fri Jun 11, 2010 3:19 pm

Nee joh, het is nooit niet te warm voor boterkoek ! Het is natuurlijk helemaal niet
in lijn met een gezond dieet maar dat mag best een enkele keer :wink:

Er zijn verschillende recepten op het internet - allemaal waard om het te proberen en dan maar zien wat je het lekkerst vindt.
De basis ingredienten zijn roomboter, suiker, bloem en een ei maar er zijn nogal wat varianten wat de add-ons betreft zoals citroenrasp, appel, kaneel, vanille suiker of zelfs gember :shock: . Ik gebruik een bakvorm van doorsnede 24 cm.

tk39_boterkoek.jpg
tk39_boterkoek.jpg (11 KiB) Viewed 2696 times


Dit is zo'n beetje het basis recept :

Ingrediënten
•200 gram boter (de beste die je kunt krijgen)
•250 gram bloem
•175 gram witte (basterd) suiker
•1 ei
•1 zakje vanillesuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 voor hete lucht of stand 3-4) en vet de bakvorm in. Verwarm de boter langzaam ( in pannetje of microwave ) en laat even afkoelen. Meng alle ingrediënten door elkaar en zorg dat de suiker goed opgenomen is. Het is wel een plakkerig deeg en kan dan ook goed met de mixer gekneed worden - minimum 5 minuten. Verdeel het netjes over de vorm en probeer het een beetje glad te duwen. Met een vork kan je er nog een ruitjes patroon in trekken , of met de achterkant van een mes en voor de glans kan je hem bestrijken met eigeel of melk. 25 - 35 minuten in de oven en klaar! :D Natuurlijk hangt de baktijd van je oven af; daar kunnen verschillen in zitten. Laten afkoelen voordat je hem eruit probeert te halen. Dit kan je het beste doen door er een plank of bord op te leggen en dan in een keer om te draaien.


Hierbij een paar linkjes :

http://www.dekooktips.com/recepten/boterkoek.htm

http://allrecipes.nl/recept/4211/boterkoek.aspx

http://allrecipes.nl/recept/4554/hollan ... rkoek.aspx

http://nl.wikipedia.org/wiki/Boterkoek_(Nederland)
Marianne M
Veteran
Veteran
 
Posts: 81
Joined: Sun May 16, 2004 2:59 pm
Location: Ramat Hasharon


Return to Nederlandse Kookkunsten in Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest