Originele Koopmans appeltaart- Beatrice Dutch Delicacies

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Originele Koopmans appeltaart- Beatrice Dutch Delicacies

Postby Beatrice Holland » Tue Mar 29, 2011 2:05 pm

Benodigdheden:

1 pak Koopmans appeltaart- (NU BIJ ONS IN DE WINKEL!)
- 175 g roomboter of margarine
- 1 ei
- 1 kg zachtzure appels (ca. 6 stuks)
- 50 g suiker
- 75 g rozijnen
- 2 a 3 tl kaneel
(alles op kamertemperatuur)

1. Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
4. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
5. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
6. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
8. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.
9. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
10. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
11. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
12. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
13. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.

Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Eet smakelijk!
Team Beatrice
Beatrice Dutch Delicacies

Rashi 19, Tel Aviv
03- 5256415

Voor bestellingen; kom naar onze winkel in het centrum van Tel Aviv of bel ons!
User avatar
Beatrice Holland
Active Member
 
Posts: 16
Joined: Mon Mar 28, 2011 9:46 pm

Return to Nederlandse Kookkunsten in Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron