Recept voor Sate saus- Beatrice Dutch Delicacies

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Recept voor Sate saus- Beatrice Dutch Delicacies

Postby Beatrice Holland » Sun Apr 10, 2011 11:38 am

Benodigdheden:

200 g Calve pindakaas (BIJ ONS IN DE WINKEL)
400 ml water
2 t knoflook
3 el citroensap
4 tl sambal oelek (BIJ ONS IN DE WINKEL)
4 tl suiker
2 el kokosmelk
4 el ketjap manis (BIJ ONS IN DE WINKEL)

Bereidinswijze:

Zet het water in een pan op het vuur en meng de pindakaas hier goed doorheen.
Zodra de pindakaas goed is opgelost en het mengsel goed heet is kan de pan van het vuur gehaald worden.

Meng de suiker, de ketjap, het citroensap, de sambal en kokosmelk goed door het mengsel heen. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de satesaus. Roer nu nog eens alle ingredienten goed door elkaar heen tot een egale saus ontstaat.

Is de satesaus toch wat aan de dikke kant dan kan eventueel nog wat water toegevoegd worden!

Team Beatrice
Beatrice Dutch Delicacies

Rashi 19, Tel Aviv
03- 5256415

Voor bestellingen; kom naar onze winkel in het centrum van Tel Aviv of bel ons!
User avatar
Beatrice Holland
Active Member
 
Posts: 16
Joined: Mon Mar 28, 2011 9:46 pm

Re: Recept voor Sate saus- Beatrice Dutch Delicacies

Postby dennise » Sun Apr 10, 2011 8:08 pm

vraagje niet handiger om sate-saus the importeren?
daar heb ik meer oren naar dan zelf te maken :)
dennise
Veteran
Veteran
 
Posts: 173
Joined: Mon Jun 21, 2004 4:23 pm


Return to Nederlandse Kookkunsten in Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron