Recept met Speculoos pasta- Beatrice Dutch Delicacies

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Recept met Speculoos pasta- Beatrice Dutch Delicacies

Postby Beatrice Holland » Wed May 04, 2011 11:20 am

Speculaastaart met peer

Ingrediënten

5 kleine handpeertjes
citroensap
150 gram zachte boter
150 gram amandelspijs (ZIE ONS RECEPT VOOR AMANDELSPIJS)
4 eieren
150 gram bloem
1 eetlepel speculaaskruiden (BIJ ONS IN DE WINKEL)
4 eetlepels speculoos pasta (BIJ ONS IN DE WINKEL)
mespuntje zout
poedersuiker (BIJ ONS IN DE WINKEL)

Bereidingswijze

Vet een taartvorm van 26 cm in met wat boter. Verwarm oven op 160°C.
Schil de peren, halveer en verwijder klokhuizen en wrijf in met citroensap.
Klop de boter met de amandelspijs tot een romige massa (maak spijs zachter door heel even in de magnetron te warmen).
Klop er één voor één de eieren door en voeg al kloppend de bloem, speculaaskruiden, zout en speculoospasta door.
Schep in de vorm. Leg de peren in een cirkel met de bolle kant naar boven en de smalle kant in het midden bovenop dit beslag en bak de taart op een rooster in het midden van de oven ca 50 minuten.
Laat in de vorm afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.

Team Beatrice
Beatrice Dutch Delicacies

Rashi 19, Tel Aviv
03- 5256415

Voor bestellingen; kom naar onze winkel in het centrum van Tel Aviv of bel ons!
User avatar
Beatrice Holland
Active Member
 
Posts: 16
Joined: Mon Mar 28, 2011 9:46 pm

Return to Nederlandse Kookkunsten in Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron